Barcelona tanca 2017 amb un superàvit de 1,3 milions i ja te comptes per 2018

3 de març de 2018
347 visualitzacions
Comparteix:

L’alcaldessa Ada Colau ha signat aquesta setmana la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona de 2017, que s’ha tancat amb un superàvit de 1,3 milions d’euros, mentre que avui han quedat aprovats definitivament els comptes per a aquest any 2018, que ascendeixen a 2.739,9 milions d’euros.

Avui ha quedat automàticament aprovat el pressupost municipal de Barcelona al complir-se el mes de la moció de confiança oberta per Colau per aconseguir aprovar els comptes per a aquest any després que no aconseguís comptar amb el suport suficient per aprovar-lo al ple.

En aquest mes, l’oposició ha estat incapaç de presentar una alternativa de govern i així, com estableix la normativa, queden aprovats automàticament els pressupostos per 2018.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello , ha assegurat en declaracions als periodistes que són uns “pressupostos impecables i rigorosos”.

Pisarello ha reconegut que al govern de Barcelona en Comú (BComú), que governa en minoria amb 11 de 41 regidors, li hauria agradat aprovar els pressupostos en el ple i ha culpat el PSC, fins al novembre soci de govern, que no fos així.

Amb 2.739,9 milions d’euros, els pressupostos de 2018 mantenen la tendència creixent registrada durant tot el mandat de Colau.

Amb un volum total de despesa no financer de 2.643,4 milions d’euros, el consistori preveu arribar als 2.210,5 milions d’euros de despesa corrent, fet que suposa un augment d’un 2,7% de recursos, 59.100.000 de euros més que l’any passat.

El total de la inversió, comptant la injecció a la construcció d’habitatge per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge, arribarà als 482 milions d’euros.

Efe.

Leave a Reply

Deixa un comentari

  Subscribe  
Notify of