fa 4 mesos

Barcelona entra a fase 2 i ara què es podrà fer?

Des d’avui, la meitat de l’Estat pot prescindir de les franges horàries, anar a la platja o reunir-se amb un màxim de 15 persones.

AMB CONNECTATS24H

Des d’avui, la meitat de l’Estat pot prescindir de les franges horàries, anar a la platja o reunir-se amb un màxim de 15 persones.

Des d’avui, la meitat de l’Estat pot prescindir de les franges horàries, anar a la platja o reunir-se amb un màxim de 15 persones.

Un total de 23 milions de persones han passat avui a la fase 2 després que les autoritats sanitàries ho aprovessin. Poblacions com Barcelona i la seva àrea metropolitana, Madrid o Castella i Lleó, que anaven més endarrerides en la desescalada, ara podran gaudir d’algunes llibertats més.

En aquesta fase deixen d’existir les franges horàries per passejar o fer esport. Es pot anar a la platja, la piscina i al gimnàs, sempre i quan s’ompli només un terç del seu aforament. Es permeten reunions de fins a 15 persones, tornar a les autoescoles o visitar residències per a la tercera edat o habitatges tutelats. En aquests últims dos casos, les mateixes comunitats autònomes estableixen en quines condicions s’han de fer les visites.

Els carrers d'Andorra | IMATGE DE @BON DIA ANDORRA
Els carrers d’Andorra | IMATGE: BON DIA ANDORRA


El comerç se seguirà reactivant donant pas a l’obertura de centres comercials, ampliant l’aforament dels bars i restaurants al 40% i tornant a l’activitat cinemes, teatres i sales de concert amb un límit d’assistència d’un terç.

Pel que fa a l’educació, les autonomies poden decidir tornar a fer classe en centres educatius no universitaris o continuar amb la modalitat telemàtica fins al curs vinent.

Un 52% del territori avui també entra a l’última fase de la desescalada. Es tracta de Galícia, La Rioja, el País Basc, Astúries, Cantàbria, Extremadura, Múrcia, Navarra, Balears, Andalusia, Canàries, Ceuta, Guadalajara i Melilla. En el cas de Catalunya, algunes zones com l’Alt Pirineu, Aran, Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona també passen a fase 3.

Platja de Barcelona


Aquesta darrera fase suposa grans canvis com que els presidents autonòmics gestionin el control de la pandèmia en els seus territoris decidint la mobilitat entre les seves províncies. No hi haurà límits d’aforament en el sector de la restauració sempre que es garanteixi la distància de seguretat de dos metres entre clients. Les reunions podran fer-se en domicilis o a l’aire lliure amb un màxim de 20 persones. Per últim, cinemes, teatres, museus i auditoris ampliaran el seu aforament al 50%.

Aquest és ara mateix el camí que estan seguint les autoritats cap a la reactivació de la societat. Ara l’Executiu mira d’aprovar per aquest dimarts en el Consell de Ministres un real decret llei amb les mesures de la “nova normalitat” amb les que s’haurà de conviure amb el virus fins que existeixi una vacuna.

0 0 vote
Article Rating

PUBLICITAT


Tags:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Subscriu-te
Notifica per
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments