puigdemont i torra

El Consell de la República serà presentat avui a les set de la tarda al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat amb la presència d’en Quim Torra i, a través de videotrucada, Carles Puigdemont. És previst que avui s’anunciï la data de la primera assemblea a Brussel·les (que segurament serà el 8 de desembre) i com funcionarà aquesta institució. Fins ara se saben els cinc grans eixos: institucionalització de la República, radicalitat democràtica, tecnologia al servei de la política, mobilització i internacionalització.

El consell arriba amb mesos de retard segons el calendari pactat entre els partits independentistes després de les eleccions del 21-D. Segons JxCAT i ERC estava prevista la seva presentació aquest març però va desaparèixer de l’agenda política segurament per la condició dels presos i els exiliats. No ha estat fins ara, prop de la data de saber-se les acusacions i poques setmanes abans de l’inici del judici, que no ha reaparegut la institució i ha començat a fer les primeres passes per la seva fundació.Aquesta institució naixerà segurament en forma de fundació a Brussel·les completament desvinculada a qualsevol legalitat espanyola per evitar que pugui ser impugnada. La forma d’interactuar amb els ciutadans serà completament via internet mitjançant fòrums d’opinió, consultes, votacions i propostes. Tot usant la tecnologia blockchain, una de les més segures del moment. També serà responsable de denunciar als tribunals europeus, a l’ONU i el tribunal de drets humans tota repressió exercida per l’estat espanyol contra l’independentisme i fomentar la mobilització del poble català.

El president Quim Torra ha fet una crida a tothom per concentrar-se aquesta tarda a les 19 hores a la plaça de Sant Jaume per acompanyar en el naixement del Consell de la República. Es desconeix el format de la concentració i si hi haurà parlaments.Carregant...