La Sala Militar del Tribunal Suprem ha estimat el recurs interposat per un guàrdia civil destinat a Las Palmas de Gran Canària per al qual la Fiscalia va demanar l’expulsió del Cos i una pena de tres anys i set mesos de presó per un delicte d’ultratges a l’himne nacional tipificat en el Codi Penal Militar.
El cas va ser jutjat el gener passat a Santa Cruz de Tenerife pel Tribunal Militar Territorial Cinquè, que, tot i que va absoldre el guàrdia civil, va considerar acreditat que Alberto G.R. va assistir el 30 de maig de 2015 a la final de la Copa del Rei celebrada al Camp Nou entre el FC Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao i va publicar després a Facebook fotografies i comentaris “provocadors” contra l’himne d’Espanya i el cap del estat.

Va ser una trobada esportiva polèmica per la eixordadora xiulada que es va produir contra el rei quan va sonar l’himne nacional. Era la primera vegada que Felip VI presidia l’esdeveniment i diverses entitats catalanes van organitzar una protesta per la qual l’Audiència Nacional va obrir un procés penal contra el president de Catalunya Acció, Santiago Espot. Va ser condemnat en primera instància a una multa de 7.500 euros per injúries a a Corona i ultratge a Espanya però la Sala Penal de l’Audiència Nacional va revocar la condemna el maig passat i el va absoldre.
En el cas del guàrdia civil, el tribunal militar canari va declarar provat que es va fer fotografies durant el partit i després les va penjar al seu perfil públic de Facebook.

El tribunal militar territorial va absoldre al guàrdia civil perquè, tot i que de les fotos, comentaris i rèpliques aparegudes al seu mur de Facebook “sembla deduir-se que pogués haver participat en el menyspreu a la figura del Rei i a l’himne nacional”, existia un “dubte raonable “que Alberto GR participés precisament en la xiulada i els comentaris publicats “no reuneixen la gravetat necessària” per ser delicte i “han de quedar-se en l’àmbit disciplinari”.Carregant...