fa 4 anys

L’ estiu que ens vam quedar sense festivals i concerts.

Parlem amb la Laura Duran, directora artística del Canet Rock, sobre la situació viscuda del festival arran de la Covid-19.

Parlem amb la Laura Duran, directora artística del Canet Rock, sobre la situació viscuda del festival arran de la Covid-19.

Des de fa 7 anys, la Laura Duran és la directora artística del Canet Rock, un dels festivals musicals més importants de tota Catalunya. Durant l’any, ella està atenta de quins grups llancen un nou disc, qui s’estrena o qui agrada al públic i acaba seleccionant els grups que tocaran durant 14 hores fins veure sortir el sol. Una feina que dura tot un any sencer i que l’equip del Canet Rock posa molta dedicació perquè tot surti rodat en una sola nit. Enguany, el Coronavirus ha canviat els seus plans i el festival no s’ha pogut celebrar. Després d’haver-lo aplaçat tres vegades, la Laura avui ens explica com la pandèmia els hi ha capgirat tots els plans.

Entrevista de Marina Ballester i David Melero

M: Laura, què suposa treballar per aconseguir fer un festival com el Canet Rock?

L: Doncs implica una feina de molta preparació amb antelació. L’equip del Canet fa una feina que dura tot l’any fins al mateix dia de l’esdeveniment perquè hi ha molts plans com campanyes de comunicació, produccions relacionades amb la marca, etc. D’alguna manera, intentem que el Canet segueixi viu els 365 dies de l’any.

M: I amb tota aquesta feina que realitzeu en el decurs de l’any, com heu paït el fet que no poguéssiu celebrar el Canet enguany?

L: Ha sigut un mini drama per nosaltres i dic mini perquè nosaltres estem bé de salut i la Covid no ens ha afectat estrictament a gent de l’equip, malgrat que alguns hem hagut d’enterrar a més d’un familiar. Però ha sigut un mini drama perquè quan estàs tot l’any treballant per un únic dia és molt dur que aquest únic dia no es pugui celebrar. Llavors, va ser molt dur fer el canvi de juliol a octubre, però teníem la il·lusió que ho mantindríem tot idèntic El que ha estat més complicat ha sigut traspassar-ho finalment al juliol de l’any vinent.

Necessitem espais de cultura per transformar socialment, necessitem espais de cultura per gaudir”

FOTO | Per Miriam Music Media @miriammusicmedia

M: I això perquè?

L: Hi han hagut molts canvis, sobretot pel que fa a despeses. El Canet aquest any ha generat moltes pèrdues, ja que hem treballat en ell i hem invertit tot l’any, però no hem generat ingressos al no poder-se celebrar. L’empresa ha patit molt en aquest sentit, però d’altra banda també ho ha fet en l’àmbit emocional. Dediquem tot l’any a fer una cosa i quan arriba el dia no es pot fer perquè no hem tingut la capacitat de reconvertir-lo a la normativa del Covid. Però després també t’he de dir que estem posant totes les forces en el 2021, volem que la pròxima edició sigui la millor de la història, que sigui molt especial. L’hem anomenat l’Edició del retrobament perquè serà com el moment real de retrobar-nos, no només els treballadors sinó també el públic, els músics,…

M: En referència al que has dit sobre que no us heu pogut adaptar a les mesures de la Covid, com veieu aquesta normativa que ha implementat el Govern entorn de la cultura?

L: D’entrada, semblava molt raonable que el Govern tanqués tot el que va haver de tancar durant l’època de confinament, ens va semblar que tenia sentit que la cultura també ho estigués com la resta, però un cop aixecat l’estat d’alarma és veritat que el món de la cultura ens hem sentit molt incompresos, perquè els bars va ser el primer que es va obrir, i no hi havia massa mesures. Tu pots anar a un bar amb 30 persones i sopar tranquil·lament, però en canvi els concerts es van tancar de forma errònia des del meu punt de vista i tota la cultura en general ha estat molt castigada. No s’ha demostrat que hi hagi encara cap cas de rebrot a cap concert i, en canvi, el primer que van fer va ser suprimir tots els esdeveniments culturals. En realitat la cultura podria ser l’espai més segur de qualsevol dels espais.

“Dediquem tot l’any a fer una cosa i quan arriba el dia no es pot fer perquè no hem tingut la capacitat de reconvertir el festival”

Aisha al festival
FOTO | Per Miriam Music Media @miriammusicmedia

M: I en cas que d’aquí a un any la situació és mantingués d’una forma bastant semblant a l’actual, us heu plantejat algun tipus de mesures pels concerts del festival?

L: Nosaltres podem fer els concerts amb mascareta, amb separació, perquè no hi hagi manera de contagiar-se. Subministraríem el gel hidroalcohòlic i prendríem la temperatura de la gent abans d’entrar. Igualment, confio a dir que per el 2021 hi hagi una vacuna, però tant si hi ha com si no, haurem après a conviure amb el virus, també a l’espai cultural. Per tant, amb la mateixa normalitat amb la qual els nens aniran amb mascareta a l’escola, amb la mateixa normalitat podem anar a un concert.

M: I heu pensat remuntar econòmicament d’alguna forma amb l’edició de l’any que ve?

L: És difícil. Hem decidit mantenir el preu de l’entrada, hem decidit que la gent que tenia la d’aquest any se la quedi per alsegüent, tampoc no les hem tornat a posar a la venda més cares. Llavors recuperar aquests diners és pràcticament impossible. Són pèrdues que l’empresa assumeix i que buscarà solucions per poder revertir. Si resulta que el 2021 o 2022 seguim inactius, empreses com la nostra tancarem, per tant tots els festivals els deixarem de fer, però jo crec que en aquest sentit no deixaran caure centenars de milers de persones sense feina, estem parlant de molta gent. Jo crec que això no es permetrà, no ens podem permetre com a societat viure sense cultura. No pot ser que la nostra vida sigui només anar a treballar i anar a casa. Necessitem espais de cultura per transformar socialment, necessitem espais de cultura per gaudir.

FOTO | Per Miriam Music Media @miriammusicmedia

Acabada l’entrevista, us recordem que les entrades del Canet Rock d’aquest any seran valides per l’any vinent. Fa 4 dies, van publicar al seu compte d’instagram que quedaven a la venda les últimes 2.500! Aquí el cartell de l’any vinent.

Cartell Canet Rock 2021

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments