Noticies

Ciutadans seria la força més votada el 21D segons el CIS

El centre d’investigació sociològica augura un empat tècnic a 32 escons entre les dues candidatures. A ERC se li rebaixarien…

Compartir:
Share on Facebook9Tweet about this on Twitter

El centre d’investigació sociològica augura un empat tècnic a 32 escons entre les dues candidatures.

A ERC se li rebaixarien les expectatives que li atorgaven més de 40 diputats abans de la presentació de la llista formada per Puigdemont i cauria als 32 diputats i un 20,8% del vot.

Ciutadans, en un ascens meteòric sobretot a les enquestes de El País (fetes per Metroscopia), arribaria als 31-32 diputats i seria capaç de guanyar les eleccions.

En tercer lloc, la llista de Puigdemont, Junts per Catalunya, guanyaria posicions pel carisma del seu líder enfilant-se als 25 escons i un 16,9% dels vots.

Darrere quedarien el PSC (21, +5), Catalunya en Comú – Podem, que baixaria fins els 9 escons, la CUP, també amb 9 i un 6,7% del vot, i finalment el Partit Popular, que quedaria a la cua amb 7 diputats.

Aquesta enquesta manté la polèmica recent en què es critica les enquestes vingudes de mitjans o institucions d’àmbit estatal pel creixement de Ciutadans, que en aquest cas difereix força entre l’intenció de vot i l’estimació del CIS.

Els independentistes, doncs, es quedarien a un escó de la majoria absoluta (68) i amb un 44,2% del vot.
Leave a Reply

5 Comments on "Ciutadans seria la força més votada el 21D segons el CIS"

Deixa un comentari

Sort by:   newest | oldest | most voted
Sergi
Guest

Manipuladors!

Toni
Guest

No cal dir res més. Enquesta totalment “objectiva”, jajajaja no us ho creieu!!!
I espereu que vindran més del mateix estil, però no saben que ja NO TENIM POR!!!

David
Guest

Quina és la font? Jo aquí (http://datos.cis.es/pdf/Es3198mar_A.pdf) no veig enlloc on C’s seria la força més votada.

Rafa
Guest
“Dado que los datos de los indicadores “intención de voto” e “intención de voto + simpatía” son datos directos de opinión y no suponen ni proporcionan por sí mismos ninguna proyección de hipotéticos resultados electorales, en este anexo se recogen los resultados de aplicar un modelo de estimación a los datos directos de opinión proporcionados por la encuesta. Este procedimiento conlleva la ponderación de los datos por recuerdo de voto imputado y la aplicación de modelos que relacionan la intención de voto con otras variables. Obviamente, la aplicación a los mismos datos de otros modelos podría dar lugar a estimaciones… Read more »
wpDiscuz